Stjertmeisa

desember 31, 2008

Nyttårsforsett

Filed under: Generelt,Miljøvern,Nord-Trøndelag,Politisk,Verdal — stjertmeis @ 9:05 pm

Det viktigste jeg gjorde for miljøet på hjemmebane i 2008 var nok å gå til innkjøp av en pelletsovn. Nå fyrer jeg med trepellts og har det godt og varmt i stedet for å bruke elektrisitet til oppvarming. Å bruke elektrisitet direkte til oppvarming er noe av det mest ufornuftige man kan gjøre på hjemmebane sett i et energiøkonomisk perspektiv.

I 2009 skal jeg slutte å kjøpe vanlige miljøuvennlige plastposer. Det er mitt nyttårsforsett, og det vil jeg forsøke å slutte med så fort som mulig. Det kan hende jeg må trappe ned før jeg slutter helt, ellers er det ikke sikkert jeg klarer det 😉 Jeg håper selvsagt at alle andre også vil forsøke å gjøre noe med plastavhengigheten sin!

Reklamer

4 kommentarer »

 1. Jeg har kjøpt meg to flergangsposer, men det er en overgang å huske å ta dem med når jeg kjører for å handle. (Vurderer å ta hesten til Prix for å unngå eksosutslipp, he he)
  Nå har desverre katta pissa i posene, som desverre lå oppå hverandre! Så nå må jeg kjøpe meg nye;-)
  Har faktisk gjort meg litt erfaring med typene. Mega har store, flotte poser som det går mye oppi. Desverre er de store og klomsete å ha med seg. Meny sine virker bra, mamma skryter av dem. Disse posene kan du rulle sammen til en ball og ha dem i veska hvis du har ærend i andre butikker. De ser solide ut også. Volumet vet jeg ikke noe om, men vurderer å kjøpe disse. De er dyrere enn de på Mega.

  Anne Berit

  Kommentar av Anne Berit — januar 6, 2009 @ 5:01 pm | Svar

 2. Send meg en sms først så skal jeg møte opp på Prix og heie! 😉

  Så flott at du har begynt å teste ut alternativene 🙂 Jeg har hittill klart å holde meg helt «plastikkfri» uten sprekk i 2009, og er stolt av det 🙂 Det er selvsagt lenge igjen av året… men det gjelder å få innarbeidet «den gode vanen». Jeg var under sterkt press fra en selger her en dag som ikke kunne begripe hvorfor jeg ikke kunne ta posen når jeg skulle få den gratis! Jeg begynte å forklare han hvor ufornuftige posene hans var. Han avbrøt meg med å forklare at jo, det er jo et problem at det kan gå fullt av poser i kjøkkenskuffene. Jeg konkluderte med at han sikkert stemmer FrP, smilte søtt og forlot åstedet uten plastikk.

  Flerbruksposer er tøft! Jeg har begynt å prøve ut noen forskjellige selv siden jeg har like dårlig husk som deg når det gjelder å ta dem med til butikken. Det kan fort bli en kostbar og ufornuftig vane hvis jeg ikke skjerper meg… Det er praktisk å ha litt forskjellige størrelser. Tror jeg også må ta en titt på Meny sine. Jeg har kjøpt en blå en på Coop Levanger som jeg liker godt. Passe stor om man ikke behøver å fylle en hel av Coops sorte.

  Jeg ønsker meg mest av alt en knallrød en med SV-logo! 😉

  Kommentar av stjertmeis — januar 7, 2009 @ 1:01 am | Svar

 3. Har vært på Meny i dag. Kjøpte meg poser. De hadde tilbud «Ta tre, betal for to». Så løp og kjøp!
  Det var god plass i dem å:-

  Kommentar av Anne Berit — januar 7, 2009 @ 4:14 pm | Svar

 4. 🙂 Jeg må nok begrense mine nye innkjøp på denne fronten til «krisesituasjoner», men tar gjerne en kikk på dine!

  Kommentar av stjertmeis — januar 8, 2009 @ 12:18 am | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: